Teknologi

GA4 – Vi jubler forsiktig

I en knapp artikkel skriver Datatilsynet i dag at USA nå har endret sin etterretningslovgivning for å styrke personvernet, og de har innført bedre rettigheter for individer. Hovedankepunktet mellom EU og USA når det kommer til overføring av persondata, har vært at Amerikansk etterretning har hatt for frie tøyler når det kom til å hente ut data om europeiske borgere. Når dette nå er rettet opp ser det ut til at det nå er "business as usual", og at vi i grove trekk kan behandle amerikanske tjenester på lik linje med europeiske.

Men husk samtykke ;) 

I et svar på spørsmål angående GA4, skriver datatilsynet i en e-post:
Det vi har funnet som problematisk i GA-saken vår – overføring til USA – vil løse seg fremover nå, ja. Dermed blir ikke GA-saken så viktig for dere der ute likevel. (Utelukker ikke at det kan være andre fallgruver, men ikke noe vi har på radaren per nå i så fall.) Prøver å komme tilbake med mer veiledning om litt!

Vi ser fram til at dette konkretiseres ytterligere i tiden som kommer, men siden det er sol og sommer unner vi oss et aldri så lite glass Champagne på forskudd!